A bántalmazó karateedző sajnálja, hogy elvesztette a miniszterelnök bizalmát

Megosztás

Tovább gyűrűzik a napokban kirobbant botrány a szolnoki kalandparkban rögzített döbbenetes eset után – a felvétel, amelyen az látható, hogy a jászberényi székhelyű Yakuzák SE különös kegyetlenséggel rúgja ki egy nyolc éves fiú lábát, bejárta az egész országot. Több médiumnak is sikerült megszólaltatnia a férfit, aki személyesen fog találkozni a gyermekkel, valamint sajnálatát fejezte ki, hogy elvesztette Orbán Viktor miniszterelnök bizalmát.

A Szol24 írta meg elsőként, hogy az országos hírű, több évtizede működő szervezet vezetőjét, aki a videón látható, Novák Katalin akkori államtitkár életműdíjjal jutalmazta 2020-ban.

A felvétel a városi üzemeltetésű kalandparkban készült és a kezdőképen egy csoport sisakos gyerek látható, amint az árnyékban várakoznak éppen. Ezután egy férfi, a csoport egyik kísérője a karjánál megragad egy gyereket, néhány méterrel odébb vonszolja, majd olyan erővel rúgja ki a lábát, hogy a gyerek fejjel a földre zuhan, és a felvétel végéig mozdulatlanul úgy marad.

A férfi jelenleg külföldön nyaral a családjával, de nem menekül az igazságszolgáltatás elől, legalábbis erről beszélt az RTL-nek. A bántalmazott kisfiú édesanyja is nyilatkozott, eszerint a gyerek a fia részletesen elmesélte, hogy a rúgás után fél liter vizet öntött rá az edző, hogy végre felkeljen, majd hozzátette: „nem vagy te lány.”

A karateedző sajnálja a történteket és megígérte, hogy visszavonul a profi sporttól, azonban úgy véli, „az szörnyű, hogy mindenféle előzetes információkérés nélkül ennyi rágalom egy helyen, egy időben, ilyen lincskeltő hangulat alakulhat ki”.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban nyilatkozott az esetről, szerinte a bántalmazás elviselhetetlen, tűrhetetlen, valamint következményekért kiált. A sportszervezet azóta lemondott elnöke erről ezt mondta: „A miniszterelnök úrnak mindenben igaza van, az utolsó szóig. Nagyon sajnálom, hogy az ő bizalmát is elveszítettem.”

Kép: Y Média Youtube pillanatkép

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek